De voorstelling

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Vijf acteurs, vijf muzikanten en vijftig statushouders vertellen het indringende èn humoristische verhaal van Semmier Kariem, een jonge man die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

Foto: Mohammed Alzoabi

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Al Galidi schetst in Hoe ik talent voor het leven kreeg op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving. 

‘Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.’ – uit het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg

Theater, dans, muziek

De gezelschappen WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en zetten het AZC als een dorp met eigen wetten en regels  neer op het toneel. Door de ogen van Semmier bezien, nemen de spelers het publiek mee in de soms bizarre levens van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem.

In deze kleurrijke voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterbeleving. Vijftig spelers met een vluchtverleden, die het verhaal van Semmier zelf op hun eigen manier aan den lijve hebben ondervonden, vertellen samen met een prachtige cast van acteurs en muzikanten dit bijzondere verhaal van Al Galidi in het theater.

Ga naar de speeldata

Blijf op de hoogte Inschrijven nieuwsbrief