De cast

George Elias Tobal

Semmier – asielzoeker

Acteur, schrijver, regisseur en theatermaker George Elias Tobal studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Als 18-jarige begon hij bij theatergroep DOX waar hij drie jaar speelde, het begin van een indrukwekkende lijst van producties en prijzen die hij won. Hij schreef en speelde samen met Eran Ben-Michaël diverse voorstellingen en was te zien was in diverse films en tv-series zoals NoordzuidCom vs Killer en Project Orpheus te zien. In de serie Papadag was hij één van de hoofdrolspelers. Hij won een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in de film Jungle.

Adam Kissequel

Milton – asielzoeker

Adam Kissequel is acteur en politiek wetenschapper en komt oorspronkelijk uit Angola. Hij begon met acteren bij de vooropleiding van De Noorderlingen in Groningen en studeerde verder aan de Amsterdams Toneelschool. Hij speelde met het Noord Nederlands Toneel, het Amsterdams Andalusisch Orkest en in de jeugdvoorstelling Scrooge. Hij was daarnaast te zien in de films Bloed kruiptHet laatste verhoor en in het met een Gouden Kalf bekroonde Exit

Whitney Sawyer

Jelena – asielzoeker
Merel – Sociale dienst

Whitney Sawyer volgde haar opleiding aan de Muziektheateracademie van Codarts in Rotterdam en de Toneelschool in Arnhem. Ze speelde in meerdere producties van Toneelgroep Oostpool en Sonnevanck. De productie Princess ontving in 2018 de Gouden Krekel voor beste jeugdvoorstelling. Ze speelde in de musical All StarsDe Wereld volgens John van Het Nationale Theater en in de muzikale jeugdvoorstelling Zwijnenstal. Op tv was zij te zien in Op de dijk en de serie Het A-woord van regisseur Remy van Heugten. 

Eran Ben Michael

Jeroen – IND
Daniel – IND
Mark – Sociale dienst
Dominee

Eran Ben-Michaël studeerde in 2004 af aan de toneelschool in Amsterdam. Hij was acteur, regisseur en theatermaker bij gezelschappen als Het Nationale Toneel, de Theatercompagnie en De Utrechtse Spelen. Samen met George Elias Tobal is hij artistiek leider van George & Eran Producties. Hij maakt, schrijft, speelt en regisseert voorstellingen als George & Eran lossen Wereldvrede opLennyWoestijnjasmijntjesBreaking Fake NewsGeorge & Eran worden racisten, en Jihad van Liefde.

Wimie Wilhelm

Anneke – Sociale Dienst
Albertina -vrijwilliger
ambtenaar

Wimie Wilhelm acteert, regisseert en is cabaretière. Ze speelde bij het Noord Nederlands Toneel, Orkater en Het Nationale Toneel. Op televisie speelde zij onder meer in de populaire politieserie Baantjer. Als regisseuse werkt Wimie Wilhelm met onder anderen Eva Crutzen, Brigitte Kaandorp, Rayen Panday en Richard Groenendijk. 

Het Ensemble

De wereld die we schetsen in de voorstelling moet niet alleen verteld worden, maar ook echt zichtbaar aanwezig zijn. Tientallen Nieuwe Nederlanders met een vluchtverleden – die het verhaal van Semmier op hun eigen manier aan den lijve hebben ondervonden – spelen daarom zelf ook op het toneel mee. Er is een vaste spelersgroep naast een wisselende groep per stad. Samen met de cast van acteurs vertellen zij u het verhaal van Rodaan Al Galidi.

Bekijk alle spelers van het ensemble

Blijf op de hoogte Inschrijven nieuwsbrief