Over ons

Hoe ik talent voor het leven kreeg is een productie van WAT WE DOEN in samenwerking met ICK Amsterdam, George & Eran Producties, het Amsterdams Andalusisch Orkest, De Meervaart en NewBees.

Voor meer informatie neem contact op met: info@watwedoen.nl

WAT WE DOEN

WAT WE DOEN maakt multidisciplinaire projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen. Vaak doen we dat met theater, maar ook met film, stand up comedy en debat. We zoeken de vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. WAT WE DOEN maakte eerder voorstellingen over onderwerpen als de Rechtspraak (Om des gewetens wille), Normaal zijn (Mollen), de Haven (Toen wij van Rotterdam vertrokken) en de Liefde (JA).

Bij elk thema willen we net even verder kijken, de verschillende perspectieven vinden. Daarom doet artistiek leider Floris van Delft samen met de redactie uitgebreid journalistiek onderzoek. Dat onderzoek is ook te volgen op onze website.

Coproducenten

ICK Amsterdam

ICK Amsterdam (Internationaal Choreografisch Kunstencentrum), onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research –en educatieve projecten initieert. Het dansensemble van ICK kenmerkt zich door de specifieke danstaal die door de choreografen ontwikkeld is. In het werk staat het intuïtief bewegende lichaam altijd centraal. Het gezelschap ontving meerdere prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.  

George & Eran Producties

George & Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël. De makers achter o.a. de George & Eran lossen Wereldvrede op trilogie maken voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan. De voorstellingen zijn maatschappelijk geëngageerd, persoonlijk en bevinden zich op het snijvlak van toneel en stand-up.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest is ontstaan uit de wens om de klassieke muzikale traditie van de Arabo-Andalusische muziek tot leven te brengen. Het ensemble is opgericht door Amsterdamse jongeren en speelt verschillende soorten Arabo Andalus repertoires. Daarnaast zet het Amsterdams Andalusisch Orkest zich ook in voor muzikale verdieping en staat het ook met andere Andalusisch georiënteerde genres op het podium, zoals de malhoun en de flamenco.

De Meervaart

De Meervaart is een Stadstheater in Amsterdam Nieuw-West dat podiumkunsten ziet als een belangrijke waarde in het persoonlijke leven en het maatschappelijke verkeer. Onderling respect, nieuwsgierigheid en verrijking van zintuigelijke en intellectuele ervaringen staan daarbij centraal. Door in te zetten op cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van de podiumkunsten faciliteert De Meervaart culturele kennismaking, discussie en reflectie. Als culturele instelling dragen wij actief bij aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners, betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.

Blijf op de hoogte Inschrijven nieuwsbrief