De musici
Haytham Safia
Ud speler Haytham Safia werd geboren in het dorp Kofir Yaseef in Noord-Galilea. Safia is een veelzijdig en avontuurlijk musicus. Hij studeerde aan de Academie voor Muziek en Dans in Jeruzalem. Hij kwam naar Europa, en zo ook naar Nederland, aangetrokken door de cross-culturele uitdagingen. Dit heeft vele succesvolle muzikale producties opgeleverd. Safia’s ud-spel staat bekend om zijn virtuositeit alsook om zijn experimentele karakter.
Jaafar Loughmani
Jaafar Loughmani werd geboren in de Marokkaanse stad Tetouan, waar hij als klassiek violist studeerde aan het Conservatorium van Tetouan. Voor zijn komst naar Nederland was hij jarenlang onderdeel van het Orchetre Temsamani, een van de grote Arabo-Andalusische orkesten, onder leiding van Amin al Akrami. In die hoedanigheid trad hij in binnen en buitenland op. Loughmani is sinds het allereerste begin betrokken bij het Amsterdams Andalusisch Orkest en wordt beschouwd als een sterkhouder binnen zowel het Arabo Andalusisch als het oosters repertoire.
Marianne Noordink
Marianne Noordink is een veelzijdige fluitiste met een klassieke opleiding als basis. Ze behaalde haar MMus Klassiek Fluit in juni 2008 aan het conservatorium van Utrecht en behaalde een MMUs in Performance as Research aan de School of Oriental and African Studies in Londen in dec. 2009. Naast de fluit is ze gespecialiseerd op de ney (rietfluit) in de Arabische en Turkse muziektradities en treed ze op in binnen- en buitenland; o.a. met het Amsterdams Andalusisch Orkest. Daarnaast is ze als fluitdocent verbonden aan de muziekschool Amsterdam Noord en de Kubus Lelystad.
Anas Soudfa
Anas Soudfa is een zanger, componist en songwriter uit Amsterdam. Op een jonge leeftijd werd zijn interesse in zingen ontdekt. Toen Anas van Marokko naar Nederland verhuisde, kwam hij in aanraking met muziek en werkte hij samen met verschillende muzikanten uit verschillende muziekstijlen, als funk, pop, reggae en jazz. Hierdoor werd zijn liefde voor Arabo-Andalusische en Rai repertoire beïnvloed en verrijkt.
Het Ensemble
De wereld die we schetsen in de voorstelling moet niet alleen verteld worden, maar ook echt zichtbaar aanwezig zijn. Tientallen Nieuwe Nederlanders met een vluchtverleden – die het verhaal van Semmier op hun eigen manier aan den lijve hebben ondervonden – spelen daarom zelf ook op het toneel mee. Er is een vaste spelersgroep naast een wisselende groep per stad. Samen met de cast van acteurs vertellen zij u het verhaal van Rodaan Al Galidi.